PE SEH 2019 - Nieuw huwelijksvermogensrecht

Ook dit jaar moet je weer twaalf PE-punten halen voor de SEH. Net zoals vorig jaar kun je PE-sessies kiezen uit categorie A en B. Minimaal zes van de twaalf punten moeten behaald worden in categorie A. Voor dit programma ontvang je zes punten in categorie A.

Het huwelijksvermogensrecht
Het huwelijksvermogensrecht is per 1 januari 2018 veranderd. Voorheen werden huwelijken standaard in gemeenschap van goederen gesloten. Dat betekende dat alle bezittingen en schulden tot de gemeenschap van goederen behoorden. Of deze nou voor of tijdens het huwelijk waren verkregen..

Een beperkter gemeenschap van goederen
Dat is veranderd. De nieuwe ‘Beperking gemeenschap van goederen’ is nu doorgevoerd. Alle voorhuwelijkse bezittingen of schulden én schenkingen en erfenissen die tijdens het huwelijk worden ontvangen, blijven buiten de gemeenschap van goederen. Kort gezegd: alles wat privé is, blijft dat ook.

Er verandert veel
Voor de financieel adviseur gaat er dus een hoop veranderen. Hoe het werkt en waar je rekening mee moet houden, wordt behandeld in deze klassikale training:

  • Ins en outs van het nieuwe huwelijksvermogensrecht
  • Gevolgen voor de eigenwoningschuld
  • Verschillen tussen oud- en nieuw recht
  • Vergoedingsrechten tussen echtgenoten
  • Verhaalsmogelijkheden schuldeisers
  • Schenken en erven

Korting op het tweede programma
Bestel direct je tweede PE SEH-programma mee en ontvang 20% korting op het tweede programma. De korting wordt automatisch toegekend als je een tweede programma selecteert.