PE SEH 2019 - De zzp'er en zijn woningfinanciering

Ook dit jaar moet je weer twaalf PE-punten halen voor de SEH. Net zoals vorig jaar kun je PE-sessies kiezen uit categorie A en B. Minimaal zes van de twaalf punten moeten behaald worden in categorie A. Voor dit programma ontvang je zes punten in categorie A.

Steeds meer zzp'ers
Het aantal zzp’ers is de afgelopen jaren sterk gestegen. In 2003 telde Nederland nog 321 duizend zzp’ers, vandaag de dag zijn dat er meer dan één miljoen! En de groei zet nog verder door: ieder jaar starten 120 tot 140 duizend mensen een onderneming.

Verbeterd financieringsproces
De mogelijkheden om een hypotheek te krijgen zijn de afgelopen jaren sterk verbeterd. Veel geldverstrekkers hebben hiervoor een apart beleid opgesteld en ook voor startende ondernemers zijn er steeds meer mogelijkheden. Door het stijgend aantal zelfstandigen is het beleid steeds meer gereguleerd. Zoals de sinds 1 januari 2019 verplichte inkomensverklaring bij hypotheken met NHG.

Complex
Ondanks het verbeterde financieringsproces en de regulering blijft de ondernemer doorgaans complexer dan iemand in loondienst. Iedere onderneming is namelijk anders en het verhaal van de ondernemer is vaak net zo belangrijk als de cijfers van de onderneming. Voor de adviseur ligt hier dus een belangrijke taak in het lezen, begrijpen en beoordelen van de cijfers en deze vervolgens te vertalen naar de juiste vragen.

Vaststellen van het inkomen
Als adviseur moet je in staat zijn om het inkomen vanuit de onderneming te kunnen beoordelen en de vervolgstappen vast te kunnen stellen. Komt je klant in aanmerking voor een inkomensverklaring? Welke mogelijkheden zijn er voor klanten zonder inkomensverklaring? Wat is het beleid van geldverstrekkers?

Tijdens deze PE SEH-training nemen we je mee in alle aspecten die komen kijken bij het beoordelen en vaststellen van het ondernemersinkomen en maken we de vertaalslag naar de adviespraktijk. In deze training komen de volgende onderwerpen aan bod:

 • Ondernemingsvormen en fiscaliteit
 • Jaarrekeningen lezen en beoordelen
 • Cijfers van de onderneming analyseren
 • Financiële ratio’s berekenen en beoordelen
 • Knelpunten van de onderneming opsporen
 • Bepalen van het ondernemersinkomen
 • Proces en normen NHG-inkomensverklaring
 • Advisering van de ondernemer
 • Ondernemer en life-events

Korting op het tweede programma
Bestel direct je tweede PE SEH-programma mee en ontvang 20% korting op het tweede programma. De korting wordt automatisch toegekend als je een tweede programma selecteert.


€ 225,00
(vrij van btw)
Dienst toegevoegd aan winkelwagen

Doe je voordeel met Hoffelijk

 • Training van onze topdocenten
 • 20% korting op het tweede programma

Specificaties

Studiebelasting 6 uur
Vorm Klassikaal
Voor wie Erkend Hypotheekadviseurs
Categorie A
PE-punten 6
Tip Zorg ervoor dat je het voorbereidingsmateriaal van tevoren hebt doorgenomen
Diensten (direct meebestellen) Bedrag
PE SEH 2019 - De zzp'er en zijn woningfinanciering
€ 225,00
Bestel ook:
PE SEH 2019 - Advieskwaliteit

€ 175,00
PE SEH 2019 - Duurzaamheid

€ 225,00
PE SEH 2019 - Oversluiten
€ 87,50
Pakketkorting - € 0,00
Totaal vrij van btw € 225,00
Bestel direct met aanvullende diensten!