Hoffelijk Webshop
Bestel direct in onze webshop!


PE Basis

Adviseurs die alleen de beroepskwalificatie Adviseur Basis hebben, hoeven geen PE-examen Basis meer te doen. Dat is op 5 februari 2018 besloten door de minister van Financiën.

De beroepskwalificatie Adviseur Basis wordt geschrapt
De Wft-module Basis wordt niet meer als beroepskwalificatie ‘Adviseur Basis’ aangeduid. In plaats daarvan krijgt het diploma de status van een ‘modulecertificaat’. Een modulecertificaat geeft op zichzelf geen adviesbevoegdheid en hoeft niet apart geldig gehouden te worden met PE. De PE-verplichting voor Basis zal daarom komen te vervallen. Je blijft altijd de gelegenheid houden om het modulecertificaat later aan te vullen met andere Wft-examens die resulteren in een Adviseur diploma.

Per direct effect
De wijzigingen gaan in per 1 april 2019. Maar het doorvoeren van de wijzigingen heeft nu al gevolgen. Als je uitsluitend het Adviseur diploma Basis hebt, hoef je ook in deze PE-periode geen PE-examen Basis meer te doen.

Hoffelijk heeft het aanbod al voor je aangepast
Om verwarring en onnodige kosten te voorkomen, hebben wij het studiemateriaal en de examens voor PE Basis alvast uit ons aanbod verwijderd. Heb je vragen over jouw specifieke situatie? Bel ons gerust even op 010 – 760 11 00 of stuur een mailtje naar info@hoffelijk.nl.

Let op: het besluit van de minister wordt pas wettelijk op het moment dat het in de Staatscourant gepubliceerd is. Dat is nog niet gebeurd. We hebben echter geen reden om aan te nemen dat het besluit nog zal wijzigen voor die tijd. Meer weten? Lees de hele Kamerbrief.


Wij werken voor